Chakrameditation

Chakrameditation

Varje chakra är en symbol för ett livsområde. När man mediterar över sina chakran aktiverar man också det livsområde som chakrat symboliserar, och man får mer harmoni, visdom och energi i sitt liv. Det finns många olika chakrameditationer, här får du en enkel och alldeles nyskriven chakrameditation av mig!

– Börja med att slappna av i en lugn omgivning. Andas med långsamma djupa andetag. Lägg vänster hand på magen och känn hur andetagen blir djupare och djupare ju mer du slappnar av. All stress och oroande tankar försvinner.

– Lägg din uppmärksamhet på rotchakrat. Känn efter vilken färg ditt rotchakra har. Alla människor har inte samma färg i sina chakran och ska inte ha det heller.

Tänk dig nu en energigivande färg som omsluter hela dig. Andas in färgen och låt den fylla ditt rotchakra, benen och nedre delen av ryggraden. Känn kraften som fyller dig.

Lägg nu din uppmärksamhet på bukchakrat. Känn efter vilken färg just ditt bukchakra har. Tänk dig nu att hela din omgivning har denna färg och andas in en klar strålande färg till ditt bukchakra, som står för trygghet och självsäkerhet.

All otrygghet försvinner och du känner dig nöjd med vem du är. Känn att färgen fyller hela buken och ger dig kraft. Du känner att du får tillgång till din handlingskraft och beslutsamhet.

Flytta uppmärksamheten till Solar Plexus chakrat. Känn vilken färg Solar Plexuschakrat har och känn hur Solar Plexusområdet fylls med en livgivande ny energi när du andas in denna färg.

All känsla av skuld och rädsla för vad andra ska tycka försvinner och du fylls av vilja att stå för den du är. Du kan nu utforska dina manliga och kvinnliga egenskaper, vilka tycker du är manliga och vilka är kvinnliga, och vilka tycker du om och tycker mindre om?

Nu är det dags att flytta din uppmärksamhet till ditt hjärtchakra. Känn kärleken och värmen som finns där. Känn efter vilken färg ditt hjärtchakra har och andas in den färgen.

Känn hur färgen är fylld av kärlek som helar sorg och besvikelse. Du andas in all världens kärlek!

Annonser

Om Anna-Lenas Vikström - sierska och medium

Jag arbetar som medium och sierska och här får du läsa om mitt ovanliga liv. Hur lever man andligt med övernaturliga förmågor i vår tid? Jag bloggar om livsåskådning, de gamla traditioner som fanns i Lappland och om mediumskapet. Jag är en av profilerna i Tidningen Nära och har en sida där jag hjälper människor hitta försvunna saker. Jag har varit med i TV 4 och i svt med ett helt program om mig i ”Från Sverige till himlen” medverkat i TV, radio och tidningar. I radio Värmland har jag medverkat under flera år och letat försvunna saker och förutsett framtiden. Det finns också en bok om mig som heter ”Hon som ser”. Min hemsida är http://www.anna-lena.se
Det här inlägget postades i Gratis meditationer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Chakrameditation

  1. carina simonsson skriver:

    Hej mina färger var..rotchakrat de lyste gult,guld,som en stor blomma…bukchakrat var lila stor blomma…solar plexus var orange stor blomma..hjärtchakrat var ljusgrönt..härlig meditation 🙂 ❤ Tack kram..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s