övning i personlig utveckling, dina drömmar!

Tips för att lättare minnas sina drömmar

Alla drömmer och alla kan minnas sina drömmar. Om du minns drömmarna tydligare någon period betyder du att du är inne i en utvecklingsperiod.

 

Du kan använda drömmarna som ett instrument till personlig utveckling. Om du bestämmer dig för att minnas dina drömmar kommer du att ha lättare för att komma i kontakt med sidor hos dig själv och känslor som du inte vill se medvetet, du kan veta var du står i livet, vad du har utvecklat och vart du är på väg.

Om du tycker att du står still i livet är en bra sätt att få förändringar att börja minnas sina drömmar, det är ett budskap från ditt omedvetna.

 

Övning i personlig utveckling under en vecka

 

 • Ha en anteckningsbok där du bara skriver ner drömmar. Bestäm en fråga eller ett ämne du vill förstå mer om i drömmen under en vecka, till exempel vad som hindrar dig i en kärleksrelation osv. Skriv datum på varje dröm så att du ser ett återkommande tema under en vecka.

   

 • Bestäm dig på kvällen att du vill minnas vad du har drömt. Ha gärna anteckningsblock bredvid sängen. Ställ väckarklockan några minuter senare än vanligt.

   

 • När du har vaknat ska du upprepa drömmen i ditt minne. Om du har möjlighet att skriva ner drömmen, skriv bara snabba stödord och så mycket detaljer du minns och vilka känslor som fanns i drömmen. Skriv i nutid som att det händer just nu.

   

 • När du lägger dig igen på kvällen läser du igenom drömmen igen och lägg märke till om du ser den på ett annat sätt nu.

   

 • Allt i drömmen är du och olika aspekter av dig själv, så de olika delarna i drömmen visar hur du förhåller dig till olika känslor i ditt liv
Annonser

Om Anna-Lenas Vikström - sierska och medium

Jag arbetar som medium och sierska och här får du läsa om mitt ovanliga liv. Hur lever man andligt med övernaturliga förmågor i vår tid? Jag bloggar om livsåskådning, de gamla traditioner som fanns i Lappland och om mediumskapet. Jag är en av profilerna i Tidningen Nära och har en sida där jag hjälper människor hitta försvunna saker. Jag har varit med i TV 4 och i svt med ett helt program om mig i ”Från Sverige till himlen” medverkat i TV, radio och tidningar. I radio Värmland har jag medverkat under flera år och letat försvunna saker och förutsett framtiden. Det finns också en bok om mig som heter ”Hon som ser”. Min hemsida är http://www.anna-lena.se
Det här inlägget postades i Övningar, Utveckla din intuition och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till övning i personlig utveckling, dina drömmar!

 1. jessicaagert skriver:

  Förutom att gå på känslan – rekommenderar du någon litteratur? Känner att jag ibland saknar något att ”hänga upp” min känsla på, något att utgå ifrån när jag själv försöker tolka drömmen. Vore intressant att höra dina reflektioner kring sk drömlexikon od!

  Gilla

  • Jag vet inte någon bra litteratur om drömmar, det bästa är ifall man hittar en bok som förklarar olika sätt att tolka sina egna drömmar, istället för att det står färdiga svar för det brukar inte vara lika för alla människor.

   Gilla

 2. carina simonsson skriver:

  Jag drömmer mycket om nätterna..kommer ihåg drömmen o drömmarna tydligt när jag vaknar..men sedan försvinner dom under dagen..men vissa har jag med mej under dagen…ska börja anteckna mina drömmar..har lite svårt att tyda dom..men som sagt när jag har dom på papper ner skrivet så kanske det är lättare..Tack 🙂 ❤ kram..

  Gilla

  • christina von Heidenstam skriver:

   Hej jag ska börja att måla o teckna mina drömmar när det blir o också skriva dom tack för fint skrivet

   Gilla

 3. Ping: Drömmar – The Flying and Diving Sparrow

 4. Sofia skriver:

  Hej. Kan man synka två personer i en o samma dröm? Det hände för 28 år sedan. Jag bodde i ett rum med fyra andra tjejer. Den ena började berätta sin dröm. Jag avbröt henne o sade att jag drömde samma sak o fortsatt berätta resten. Hon sade att det är precis som hon drömde om. Vi två hade varit i chocktillstånd. De resterande tre tjejer trodde inte på oss. Eftersom vi två ofta hittade på en bus, då tjejerna hade varit övertygade att vi pratade ihop en historia kvällen innan.

  Gilla

  • Det är så intressant, men jag har hört flera andra, ofta i nära relationer som har drömt samma dröm!
   Med tanke på att andevärlden kan ge budskap i drömmar kanske det är något liknande som händer i dessa situationer.

   Gilla

   • Christina Von Heidenstam skriver:

    hej det är andevärlden som har med våra drömmar att göra för vem annars o så ska jag börja måla och teckna mina drömmar med andevärldens hjälp lika så med att jag skriver mina drömmar med automatskrift vänligen c.v.h.

    Gilla

   • Christina Von Heidenstam skriver:

    kan man be sitt högre jag eller andevärlden att få drömma varje natt o i så fall hur säger man då vänligen från c.v.h

    Den 19 maj 2016 09:21 skrev Christina Von Heidenstam :

    > hej det är andevärlden som har med våra drömmar att göra för vem annars o > så ska jag börja måla och teckna mina drömmar med andevärldens hjälp lika > så med att jag skriver mina drömmar med automatskrift vänligen c.v.h. > > Den 18 maj 2016 21:21 skrev Anna-Lenas Andliga – mitt ovanliga liv <

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s