Att tolka symboler och slå upp betydelsen i böcker

Jag är på väg hem från Gränna där jag hållit kursen ”Att vandra i en regnbåge” som handlar om auran, ljus och färg och att måla själsporträtt. Så här vackert var det i Gränna hamn.

Vi pratade på kursen om hur man tolkar djurensbetydelse om man ser ett djur för det är många som går och slår upp djuret i en bok och läser vad djuret betyder.

Men det är som att säga att ett djur betyder exakt samma sak för alla människor i hela Sverige, i alla tider som ser just det djuret.

Och så är det ju inte. Alla har sitt eget symbolspråk och när man tolkar tecken och budskap är det den betydelse man själv känner som är budskapet.

När man tolkar ett tecken så är det den första känsla eller ingivelse eller tanke man får som tecknet förmedlar. Man kanske kommer att tänka på en död anhörig, man kanske känner att djuret förmedlar något som passar in i ens liv just nu.

Om tio personer skulle skriva en bok om djurens språk eller budskap så skulle alla böcker bli olika varandra för de är budskap till just den som får budskapet.

IMG_0737.JPG

IMG_0719.JPG

7 kommentarer

 1. Ja det fins så många många olika symboler ex för olika fåglar för olika vilddjur så som tigern lejonet zebran so olika symboler för olika hundar etcetc etc

  Gilla

 2. som du sa att man tänker på en anhörig som har lämmnat jordelivet det är det första jag tänker på jag får alltid ett lende på läpparna

  Gilla

 3. Så viktigt det du skriver! Detsamma gäller ju för alla slags symboler/drömtolkning…man bör ”arbeta” med det/symbolen och hitta egna associationer, upplevelser, minnen…Inte enbart förlita sig till någons slags ”uppslagsbok”… – utan lära sig att vara sin egen bästa tolkare, att lita till sig själv…

  Gillad av 1 person

 4. Precis! Och jag säger som Agneta här ovanför, att detsamma gäller även drömtolkning. Det finns inget som betyder samma för alla. Man måste utgå från sig själv hela tiden och känna efter ”Vad betyder det för mig?”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s