Hur man jordar sig

Ibland har människor läst eller hört någon säga att man ska ”jorda” sig. De börjar visualisera att de har rötterna i marken och sådant. Men det är inte att jorda sig. Här ska jag istället berätta om vad det innebär att vara jordad. 

Förmågan att jorda sig är förmågan att anpassa sig till den miljö man befinner sig.

Det betyder att även om man är i en båt på vattnet eller ute i rymden kan vara jordad. Det har med förmågan att kunna vara närvarande i nuet, att kunna läsa av hur man ska förhålla sig i olika situationer och förmågan att anpassa sig till de människor man har omkring sig, att kunna smälta in, inte ta för mycket plats och inte för lite.

För att jorda sig behöver man lyssna till vad man behöver, känner och vill och vara så närvarande som möjligt i nuet med alla sinnen. 

Fotot är taget i Piteå i början av april, när jag höll kurs där.

 

Annonser

Om Anna-Lenas Vikström - sierska och medium

Jag arbetar som medium och sierska och här får du läsa om mitt ovanliga liv. Hur lever man andligt med övernaturliga förmågor i vår tid? Jag bloggar om livsåskådning, de gamla traditioner som fanns i Lappland och om mediumskapet. Jag är en av profilerna i Tidningen Nära och har en sida där jag hjälper människor hitta försvunna saker. Jag har varit med i TV 4 och i svt med ett helt program om mig i ”Från Sverige till himlen” medverkat i TV, radio och tidningar. I radio Värmland har jag medverkat under flera år och letat försvunna saker och förutsett framtiden. Det finns också en bok om mig som heter ”Hon som ser”. Min hemsida är http://www.anna-lena.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hur man jordar sig

  1. Christina Von Heidenstam skriver:

    I den miljön jag befinner mig i nu har jag lärt mig själv att anpassa mig o det har jag gjort i många många många år o jag har lätt för att anpassa mig i nya miljöer ok god kväll

    Gilla

  2. Kim Jonasson skriver:

    Märkligt nog kan jag väldigt fort anpassa mig ”jorda mig” i nya miljöer. Men jag behöver först ”jorda mig” i ensamhet vilket är mycket viktigt. Känner mig ofta mera hemma på en främmande plats än i mitt eget hem. Eller är det friheten och omväxlingen som så starkt attraherar mig rebell/ och dubbel skytt som jag är.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s