Medial förmåga och jämställdhet

Idag är det internationella kvinnodagen och då tänkte jag skriva om mitt eget yrke, sierska. Genom historien var det ofta kvinnor som hade förmågan att se in i framtiden och de hade hög status i samhället.

Det är fortfarande ett kvinnoyrke, fler kvinnor än män använder sina mediala förmågor maten de har ingen hög status. Men jag tror att dessa egenskaper, att kunna fånga upp intryck från en annan dimension, att se över avstånd och in i framtiden och att hela är medfödda förmågor som både män och kvinnor har. Jag har inte sett någon skillnad på mina kurser i de mediala och intuitiva förmågorna mellan män och kvinnor. Kvinnor är lite mer omhändertagande i orden.

Så frågan är vad det är i detta yrke som gör det så ojämställt?

På de flesta kurser inom området medialitet, intuition och healing är det nästan bara kvinnor. Det vore dags att göra detta yrke jämställt och accepterat som begåvningar i samhället precis som medial eller matematisk förmåga.

Vad tycker ni, hur ska vi kunna göra detta område mer jämställt och skapa utrymme i samhället för män att använda sin medialitet?

Hur ska vi som kvinnor i detta yrke uppmuntra och hjälpa varandra så att det blir en del i livet inom alla områden, på arbetet och fritiden? Vad tror ni?

Annonser

Om Anna-Lenas Vikström - sierska och medium

Jag arbetar som medium och sierska och här får du läsa om mitt ovanliga liv. Hur lever man andligt med övernaturliga förmågor i vår tid? Jag bloggar om livsåskådning, de gamla traditioner som fanns i Lappland och om mediumskapet. Jag är en av profilerna i Tidningen Nära och har en sida där jag hjälper människor hitta försvunna saker. Jag har varit med i TV 4 och i svt med ett helt program om mig i ”Från Sverige till himlen” medverkat i TV, radio och tidningar. I radio Värmland har jag medverkat under flera år och letat försvunna saker och förutsett framtiden. Det finns också en bok om mig som heter ”Hon som ser”. Min hemsida är http://www.anna-lena.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Medial förmåga och jämställdhet

 1. Anna skriver:

  Hej Anna-Lena. Jag försöker komma åt ditt kursmaterial men får bara upp att sidan inte fungerar. Finns det någon annanstans jag kan hitta det?
  Med vänlig hälsning, Anna

  Ja jag har gjort om hemsidan sedan jag skrev detta, så texten finns på sidan men under andra länkar så om du hittar ämnet så kan du hitta kurserna där, http://www.anna-Lena.se

  Gilla

 2. Therese skriver:

  Jag tänker att det till viss del kan förklaras med att män i allmänhet har en högre dos testosteron. Testosteron ger en större aggressivitet och ett mer impulsivt handlande, vilket är motsatsen till att vara lugn och ”lyssna in”, vilket då naturligt skulle ge att ”typiska kvinnodominerande yrken”, mjuka yrken, just är kvinnodominerande.
  Indianerna bestod ju av många män som ”lyssnade inåt”, det är också belagt att de bl.a rökte cannabis, och cannabis förvandlar testosteron till östrogen.
  Så kanske är det helt enkelt biologiskt.
  Eller så är jag helt fel ute.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s