Så började New Age rörelsen i Sverige

Under våren tyckte jag det var intressant att ta reda på vad människor tyckte och skrev om New age i början på -80 talet när New age introducerades i Sverige.

Svenska Dagbladet har ett arkiv där man kan söka efter artiklar med ett sökord. Det var så fascinerande hur positivt de skrev om begreppet i början. Det skulle kunna bli en ny världsordning, ett paradigmskifte med förändringar inom både politiken och sättet att leva som byggde på småskalighet, ekologi, nätverkande och lyssnande. Det fanns planer på att förändra sättet att bedriva politik där man skulle betona samarbete istället för konflikt.

I en av artiklarna från 1980 står att ”det ska bli intressant att se vad som händer i världen om några år”.

När jag fick höra talas om New age hade det en negativ betydelse istället. Men i början samlade de företagsledare på konferenser och de försökte bygga upp intressegrupper inom olika områden för att förändra världen.

Vi gick från fiskarnas till Vattumannens tidsålder som står för förändringar. Och det har det verkligen varit för hela mänskligheten.

Nu långt senare har många av dessa tankar blivit verklighet och ingen kallar det som en del av New agerörelsen längre.

Det är synd, för samma optimism och tron på att vi kan förändra världen behövs fortfarande.

Annonser

Om Anna-Lenas Vikström - sierska och medium

Jag arbetar som medium och sierska och här får du läsa om mitt ovanliga liv. Hur lever man andligt med övernaturliga förmågor i vår tid? Jag bloggar om livsåskådning, de gamla traditioner som fanns i Lappland och om mediumskapet. Jag är en av profilerna i Tidningen Nära och har en sida där jag hjälper människor hitta försvunna saker. Jag har varit med i TV 4 och i svt med ett helt program om mig i ”Från Sverige till himlen” medverkat i TV, radio och tidningar. I radio Värmland har jag medverkat under flera år och letat försvunna saker och förutsett framtiden. Det finns också en bok om mig som heter ”Hon som ser”. Min hemsida är http://www.anna-lena.se
Det här inlägget postades i Berättelser, Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s