Skogsbad – en helande meditation till dig

Nu under sommaren när det är så varmt kommer jag att ta gruppen på en meditation i skogen bredvid mitt hus och göra den här meditationen som jag har skapat till helgens kurs. Det är en japansk friskvårdsmetod som heter skinrin yoku.

Den här meditationen kan du göra själv nu i somnar.

När man gör meditationen på det här sättet och upplever varje sinne i taget blir det verkligen en förhöjd upplevelse av intrycken och snabbare att komma in i ett lugn när man separerade alla sinnesintryck på det här sättet. Som att bada sina sinnen.

Meditationen helar dig genom de lugnande endorfiner din hjärna sänder till kroppen under meditationen. Det är som att sinnesintrycken i naturen skapar ett lugn hos människor.

Så här gör du: Gå ut till skog nära dig, eller en trädgård ifall du inte hör trafikljud på platsen.

Nu öppnar du dig, föreställ dig att du öppnar dig för naturens levande och helande väsen. Föreställ dig att du kan känna livskraften omkring dig.

Lägg nu uppmärksamheten till dina andetag och känn att du andas in syre och livsenergi från naturen till hela din kropp.

Lyssna till naturens ljud under en minut. Hitta det lägsta ljudet du kan höra och det högsta. Lyssna till hur ljuden omsluter dig.

Känn dofterna under en minut.

Fortsätt att andas in livskraften och känn hur all stress försvinner från dig. Föreställ dig att du är ett träd som vajar i vinden, och känn vinden och värmen som omsluter dig och berör huden.

Lägg märke till skönheten i naturen, formerna, grönskan. Föreställ dig att allt du ser samspelar med varandra, en del av en helhet.

Du kommer att märka att skogen har sin egen energifrekvens som är lugnare än människans. Du kan göra meditationen så kort eller lång du vill.

Annonser

Om Anna-Lenas Vikström - sierska och medium

Jag arbetar som medium och sierska och här får du läsa om mitt ovanliga liv. Hur lever man andligt med övernaturliga förmågor i vår tid? Jag bloggar om livsåskådning, de gamla traditioner som fanns i Lappland och om mediumskapet. Jag är en av profilerna i Tidningen Nära och har en sida där jag hjälper människor hitta försvunna saker. Jag har varit med i TV 4 och i svt med ett helt program om mig i ”Från Sverige till himlen” medverkat i TV, radio och tidningar. I radio Värmland har jag medverkat under flera år och letat försvunna saker och förutsett framtiden. Det finns också en bok om mig som heter ”Hon som ser”. Min hemsida är http://www.anna-lena.se
Det här inlägget postades i Övningar, Gratis meditationer, Uncategorized, Utveckla din intuition och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s