Pomodori Ripieni

Efter att ha skrivit om döden i förra inlägget kände jag för att skriva om något roligare. Jag och mina vänner America och Alexandra har börjat träffas och laga mat och lära oss varandras recept. Fast jag och Amerika tycker det är roligast att lära oss italienska recept. Här ska jag berätta om ett vegetarisk recept som jag tror passar extra bra just nu för alla som odlat egna tomater nu i sommar. Det var så lätt att göra och här ska jag beskriva i steg för steg.

Först tar man av locket och innehållet i tomaterna. Man häller lite olja och salt i varje tomat i en ugnsfast form.

Man hackar persilja och basilika, det går bra med fryst basilika också.

Mixa tomatmoset från tomaterna tillsammans med kryddorna.

Det här riset är bäst att använda. Man kan ta 2 dl ris, såsen ska vara rinnande.

Pressa två vitlöksklyftor, salt och peppar.

Lägg fyllningen i tomaterna men inte helt fullt och sätt fast locket med en tandpetare.
Ungsbaka tomaterna i 180 grader i ungefär en timme.

Om man inte vill ha en helt vegetarisk rätt kan man steka sådan här korv till.

Sedan är det klart att äta!😍
Spaghetti Carbonara

Vi lagade inte spaghetti, men vi fick ett jättebra recept.

Koka spagetti och stek ett paket bacon

, (de ska inte vara knaperstekta) och lägg i en skål.

Blanda fyra ägg tillsammans med riven parmesan, det går lika bra som peccorinoost, och grädde. Häll smör på pastan och blanda i pastan med äggen. När man sitter vid bordet och äter tar var och en så mycket bacon man vill ha till pastan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s