Meditation för självförtroende och personlig kraft

Idag ska vi göra en meditation som tar ungefär 10 minuter och ger dig den energi och kraft för det nya i ditt liv som kommer när veckans helande ceremonier är färdiga.

Det är tidig morgon och ännu blommar rosorna i mitt inglasade uterum. Jag sätter mig och förbereder mig för helgens kurs i medialitet. De här meditationerna jag gör på morgonen ingår i en serie ceremonier som jag vill dela med er för att ge mer inspiration, energi och vägledning inför hösten och vintern.

Meditation – bygg upp självförtroende

Vi lever i en tid när vi uppmuntras vara individuella, men ändå är människor mer kritiska mot sig själva än någonsin. I den här meditationen ska du välja en kritisk tanke om dig själv och vända den och se vad som händer under dagen.

Sätt dig ner och tänd ett ljus. Andas med långsamma andetag.

Föreställ dig ett träd med djupa rötter ner i marken. Som du gjorde igår ska du föreställa dig att du hämtar näring från rötterna. Det är de positiva känslor du vill ha i livet. Till exempel lugn, kärlek, kreativitet eller något annat.

Nu ser du ett visset löv som faller till marken. Lägg märke till det och känn vilken kritisk tanke det förmedlar till dig som hindrar dig att behålla de positiva känslor du drar upp från rötterna.

Nu ska du förändra din kritiska tanke till en positiv motsats. (Något människor som får vägledning brukar säga att de aldrig lyckas gå ner i vikt eller aldrig träffar rätt partner. De positiva tankarna blir ”jag har min idealivikt” och jag träffar kärleksfulla människor”

Nu kommer det viktiga som gör att du lättare drar till dig det du vill ha: förändra din negativa tanke till en fråga! Till exempel ”Varför har jag min idealiska vikt” och ”Varför har jag så kärleksfulla människor omkring mig”

Lägg märke till känslorna det skapar inom dig, och idag ska du fortsätta att tänka på den fråga du har valt under dagen och lägga märke till vad som händer.

Skriv gärna i kommentarerna hur du upplevde meditationen!

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s