”Mötet” och Terry Evans

Terry Evans

För ett tag sedan ringde SVT och ville att jag skulle debattera med ateisten Christer Sturumark om andlighet och ateism. Men till slut valde de Terry Evans som fick pratsam tron på andar. Här är programmet!

Det hade kunnat bli ett så bra program om jag hade fått säga mina argument men nu valde de ju Terry och det kanske var bra för mig för Christer Sturumark som varit ordförande i föreningen Vetenskap och folkbildning, kallade honom bedragare.

Men tänk om det är så att 80% av befolkningen har någon slags andliga eller övernaturliga upplevelser, som varsel, sanndrömmar eller sammanträffanden och som kan känna energi i olika platser och hus och bara 20 % inte upplever något alls. Då är vårt samhälle uppbyggt på de 20 % som inte upplever någo och det har blivit normgivande för hela samhället. Det har kunnat vara på ett helt annat sätt!

Sedan tänkte jag också på att det för det mesta är kvinnor som söker sig till seanser eller medial vägledning eller vill utveckla sin mediala förmåga och det beror också på samhällsnormen, där kvinnor tillåts vara mer intuitiva än vad män tillåts vara.

Sedan skulle jag nog sagt i programmet att ateismen inte har gjort så mycket positivt för individen som andligheten har gjort.

Den andliga tron har gett oss en livsuppgift, känslan att vi alltid är vägledda, den andliga världen vill oss väl och hjälper oss när vi behöver det.

Imorgon kommer vi som är profiler i Tidningen Nära att ha telefonjour mellan 18.00-20.00

Annons

4 kommentarer

  1. Jag önskar att du hade fått säga dina argument. Det hade krävts ett bättre bemötande av hans tillmälen. Då hade inte så många brytt sig om hans argument tror jag.

    Gillad av 1 person

  2. Jag lade märke till att Terry inte fick en chans att tala till punkt. Han avbröts ständigt och jämt. Kompassen var inställd på en ”avrättning”. En form av maktmissbruk, en redan uppgjord tävling om rätt och fel. Men det tolkar jag som rädsla från den där mannen Sturemark. Vill man inte förstå, så vill man inte. Rätt och fel, inga nyanser.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s