Ett nummer alla medium borde ha

Jag skrev ett inlägg på instagram och tipsade om att lyssna till sommarprataren Olga Persson och hennes arbete med kvinnor som blir utsatta för våld. Jag skrev att jag har haft medial vägledning med kvinnor som har blivit misshandlade i sina relatiioner, men inte vågar lämna relationen för då är de rädda att råka ännu mer illa ut.

Jag har också haft kvinnor på mottagningen som blir misshandlade och där mannen kontrollerat varje steg hon tar och väntat i bilen utanför mottagningen. De har lättare att få tillåtelse att gå till ett medium än till en psykolog.

Jag har haft ett nummer till hands som verkligen hjälpt kvinnor att våga lämna relationen tillslut, och det numret är till Kvinnofridslinjen, tel 020-505050. Det är numret alla mediala vägledare borde ha tillhands.

Sedan skrev jag att jag möter självupptagna män när jag håller föreläsningar på olika ställen i Sverige. De räcker upp handen på frågestunden och ska berätta om hur duktiga och mediala de själva är istället för att ställa frågor.

Då fick jag kommentaren att många män är jätteduktiga på det mediala. Ja men de tar inte mest plats. Och det är också kvinnor som är mediala som är väldigt självcentrerade, mer än andra yrkesgrupper tycker jag. Kanske att de vill jobba med medialitet istället för att bara ha det som en del av livet tvingar dem till att flytta fokus till sig själv och prata om hur mediala de själva är. Om man träffar en psykoterapeut eller läkare på en middag brukar de sällan prata om hur duktiga de är i jobbet men det gör en del medium och mediala personer. De flyttar fokuset till sig själva och vad de kan hela tiden.

Då fick jag frågan om man inte ska kunna berätta om sina mediala upplevelser. Jo det är en skillnad i hur man gör det. De självcentrerade mediala personerna ger inget utrymme till lyssnande. Så fort någon pratat klart flyttar de tillbaka fokuset till sig själva och hur duktiga de själva är, och det är både män och kvinnor som gör så. Och många av dem säljer tjänser som healing och medialitet. Men om en kvinna skryter är hon oftast duktig, medan män som är duktiga ofta inte skryter om sin medialitet. Konstigt egentligen.

De behöver träna sig i att ge alla lika mycket utrymme i ett samtal, och avläsa om omgivningen tycker det är inressant eller inte och ge utrymme till de som inte säger lika mycket att få berätta om sina egna andliga upplevelser.

Det här är ju ett område där människor behöver höra om andliga upplevelser och byta erfarenheter. Vi behöver göra det på ett sätt som ger utrymme till reflektion och funderingar. Hur har era erfarenheter varit?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s