Meditation till vinterns gudinna där två hav möts – en gåva till dig

Havsmeditation

Så är jag på platsen i det här landet för att avsluta ceremonin jag började med i november där läsarna av min blogg fick skriva önskningar. att manifestera mina och er andras önskningar, den 11/11 kl 11.11. Det var över tusen personer som skrev önskningar till min healingpyramid. På nyårsafton skulle jag avsluta ceremonin, och nu är jag här, i ett annat land på platsen där två hav möts.

Temat för ceremonin 11.11 kl 11.11 var energi till att skapa något nytt och kraftfullt i livet. Nu på nyårsafton är temat att manifestera och förankra det påbörjade. Jag ska här ge dig en meditation som du kan göra den 2/2 2022 eller när du sitter vid havet.

Havet är den livgivande kraft som förenar länder, som är i rörelse och symboliserar känslor och kraft.

Shamansk havsmeditation – en gåva till dig

När du sitter så att du ser havet ska du föreställa dig att du är havet. Havet förenar och helar. Kalla på havets gud, Njord. När du känner kraften i vågorna och vinden ber du om det du vill ha och ber att Njord ska ta och föra iväg din önskan.

Nu kallar du på vinterns och fjällens gudinna Skade och du känner kraften i den kalla vinden mot din hud. Känn kraften när Den kylande vinden Skade, och havet gud möts, hur det blir en storm. Den kraften har du inom dig, kraften i en storm och ingen kan stoppa en storm. Ta hjälp av gudinnan Skade när du vill stå upp för dig själv.

Det finns en teori att Gudinnan Skade har gett namn till Skandinavien. Hon fick havsguden Njord i skadestånd (!) för att inte hämnas med sin starka energi.

Vi kvinnor har en del att identifiera oss med i de gamla gudaberättelserna innan mannen tog över och tillskrev kvinnan helt andra egenskaper.

Här är en fin dikt till Skade skriven av Andrea Meyer Haugen

Mistress of the hunt,
Raise the spirit of freedom
Led your sisters into the chase,
Arouse their untamed nature
Wake Skadi; light the flames of courage,Wake your sisters’ will to fight

Sister of wolves,
Seek your companions
You heard the call of the wild
I summon your instinct
Wake Skadi, defend your kind
Guard them from the hateful hand of the blind

Sedan fungerade det ju inte så bra enligt berättelsen att vintergudinnan gifte sig med havsguden. De trivdes aldrig ihop. Och så valde hon honom eftersom han var den ende som hade rena fötter😀

Annons

3 kommentarer

 1. Hej Anna-Lena
  Jag heter Maria Liljedahl (kompis med Camilla i Latikberg)
  Liten kort info
  När du skrev om gudinnan skade minns jag att i småskolan hur de berättade att Skövde fick sitt namn efter gudinnan Skade vi har handboll o fotbollsturnering med namnet Skadevi cup.
  Jag bor vid foten av berget Billingen mitt i Skaraborgs där vi har många platåberg kinnekulle mösseberg halle o hunne berg alla bergen har olika dragningskraft på mig men alla har kallat på mig sen i höstas men jag har inte tagit tag idet. Får du till dig vad hur o när jag kan göra en insats så rycker jag ut.
  Spännande liv vi lever i en spännande tid
  Skönt med ännu en syster.
  LOVE & LIGHT

  InresiaMaria
  ________________________________

  Gilla

  • Så kul att höra! Jag tror att naturen kallar oss i den här tiden att på våra egna sätt få en relation till naturen.
   Så intressant att så många platser har namn efter vintergudinnan. Jag hade aldrig hört talas om henne eller intresserat mig för den nordiska mytologin förrän några år sedan, så det är nytt område för mig att utforska.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s