Mer om narcissister inom det andliga området

Efter förra blogginlägget om narcissism inom det andliga området och de varningstecken man kan känna igen, började människor skriva till mig och berätta om saker de självavrinning med om. Jag märkte att det var två eller tre namn som återkom, där människor hade blivit bundna i ett beroende där de inte kunde ta sig ur och en del blev hotade när de försökte och sedan offentligt uthängda.

De mådde dåligt lång tid efteråt och jag bestämde att sammanföra de som hade blivit utsatta av samma person så att de såg att de inte varensamma och att det inte berodde på dom. Sedan skrev jag det på facebook och då hörde jättemånga av sig med olika berättelser men det varför det mesta inte narcissister utan vanliga självupptagna människor. Jag kunde inte tro att det var så många.

Men narcissister är på ett annat sätt. De ger personen känslan av att vara utvald och att de själva är mycket duktigare än alla andra och binder upp människor. Och när de inte går som de vill hotar de människor, som har fått lägga ner mycket tid och energi till att hjälpa narcissisten med olika saker.

En av de som hörde av sig berättade något helt otroligt. Hennes tidigare man hade berättat att han gått kurs hos mig och hade haft ett förhållande med mig och att jag sagt att han skulle bli något stort inom det andliga området. 😀Då blev jag ju nyfiken på vem det kunde vara, men jag var ganska lugn för det året då Zakarias var två år var jag ensamstående förälder och resten av tiden jobbade jag så hur jag skulle hinna dejta så mycket kunde jag inte komma på. Det visade sig att det var en man som gått distanskurs, han hade inte ens träffat mig. Och det är inte han det står om i min bok, som hon trodde.

Det som var bra av det jag skrev behövde ventilera vad de varit utsatta för. men jag tror inte de flesta av dem var narcissister. Och det går inte fråga mig vilka jag skulle varna för, utan det måste man känna själv.

Om de lovar något som verkar vara för bra för att vara sant så är det det. Om de skryter om sig själva och om man inte får ställa kritiska frågor.

Annons

2 kommentarer

  1. Jag håller med om att många så kallade medium eller andliga har fått någon typ av hybris tyvärr. Man måste kunna ifrågasätta och om det känns obekvämt så ska man inte lita på den personen. Bara för att någon gått en utbildning och fått ett diplom eller certifikat så behöver den personen var kvalificerad. Det är min uppfattning och jag har träffat många så kallade andliga och medium som inte hållit måttet som det har visat sig.

    Gilla

  2. Medier sysslar ju med något som går utöver den här världen och kan lätt få stor makt över andra, så kanske är det en lätt fälla för den som har lätt att låta saker stiga sig åt huvudet? Liksom sådant som predikant, präst, polis eller kändis kan vara för den som inte är mogen nog.

    Sedan blir det kanske inte bättre av att andra väntar sig en större mognad än hos folk mest av den som sysslar med något andligt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s